• Fri frakt över 1999 SEK
  • Frågor? 📱010-330 02 59
Handla som

Fel växelläge på instrumentbrädan?

Publicerad av 2023-06-27 05:11 Redaktion
Fel växelläge på instrumentbrädan?

Visar din mopedbil fel växelläge på instrumentbrädan?

Då beror problemet med största sannolikhet på trasiga mikrobrytare i anslutning till mopedbilens växelspak. Dessa mikrobrytare används för att "tala om" för bilen om den ligger i D, N eller R. Om systemet inte fungerar som avsett så kan det göra att backvarnare inte fungerar, eller att bilen vägrar starta eftersom den "tror" att den ligger i läge D eller R.


Ligier och Microcar (JS50, JS50L, JS60, nyare X-Too, IXO, M.GO och Dué)

Här hittar du rätt produkt: Mikrobrytare Ligier och Microcar

På grund av den typ av konstruktion som används på mopedbilar från Ligier och Microcar är det också på dessa märken som problemen är mest förekommande. Du löser enkelt problemet genom att byta ut mikrobrytarna. Du hittar en på varje sida om själva växelväljaren, men för att komma åt dem behöver du montera loss spakstället underifrån bilen när den är upphissad eller står på bockar. Det rekommenderas att byta ut båda. Såhär gör du:

1. Lossa värmeplåten som sitter under spakstället från bilens undersida (du behöver eventuellt flytta lite på avgasröret)

2. Skruva loss de skruvar som håller spakstället på plats underifrån, samt ta av växelspaksknoppen inuti bilen genom att lossa en skruv på dess baksida. 

3. Lyft försiktigt ut spakstället från bilen. 

4. Du kan nu ta loss kontaktstycket och byta ut mikrobrytarna.