• Fri frakt över 1999 SEK
  • Frågor? 📱010-330 02 59
Handla som

Köpvillkor   


Hos konsumentverket kan du läsa mer om "Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler". 


Leveranstider 

Produkterna som listats på hemsidan är i normala fall lagervaror. Dessa produkter har en uppskattad leveranstid på 1-4 arbetsdagar. Om ej lagerförda produkter finns i er beställning, kontaktar vi er snarast möjligt för att ge er en uppskattad leveranstid. Om en beställning innehåller både lagervaror och beställningsvaror, kommer leveranstiden att bli samma som för beställningsvaror.  Observera att leveranstiderna endast är uppskattningar och att vi ej ansvarar för fall där försändelser ankommer senare eller tidigare än vad som angivits. 


Priser 

Priserna som är listade på hemsidan gäller vid direkt betalning. Fraktkostnad tillkommer samtliga beställningar där ordervärdet exklusive fraktkostnad understiger 1999 SEK. SCP Mopedbilsdelar AB utfärdar ej någon återbetalning av rabatt, när kund missat att använda eventuell rabattkod vid köptillfället. Samtliga produkter och tjänster som är listade på hemsidan säljs med moms om 25% på varans pris. 


Order 

Alla ordrar som genomförs är bindande till köparen. Köparen skall vara minst 18 år. Alternativt ska minderårig ha målsmans tillåtelse. Vid order där både beställningsvaror och lagervaror ingår, kommer produkterna samlas till en och samma försändelse. Det innebär att leveranstiden kommer vara lika med den som angivits för beställningsvaror, om ej annat avtalats.  Vid returer eller annullering av lagd order gäller returvillkoren. SCP Mopedbilsdelar AB förbehåller sig rätten att i samråd med kund avbryta eller ändra innehållet i en order samt kreditera kund för köpet om en eller flera produkter i ordern inte är möjliga att leverera, till exempel i händelse av leveransproblem, felaktiga lagersaldon eller annan faktor utom vår kontroll.  


Frakt & fraktpriser 

Fri frakt gäller för ordrar över 1999 kr (inkl. moms) och endast inom Sverige som skickas med vissa fraktalternativ, vilket framgår i kassan innan köp slutförs. För företag som är avtalskunder kan andra avvikande leveransvillkor finnas. Ordinarie fraktkostnad (som framgår i kassan) gäller för leverans till andra länder än Sverige. Avvikelser kan förekomma för varor som är skrymmande eller tunga. Mer information om detta finns i förekommande fall under respektive berörd produkt. Vi förbehåller oss rätten att efter lagt order, i samråd med berörd kund, fordra skälig fraktkostnad för ordern i fall där en felaktig fraktkostnad beräknats i webbutiken. För leveranser som sker till ombud beräknas närmsta ombud enligt berört fraktbolags principer. Detta innebär i regel att ombudet dit varorna levereras är valt med hänsyn till minsta möjliga avstånd mellan mottagaradress och ombud. Hänsyn tas eventuellt ej till eventuella hinder som vatten eller annan ej framkomlig mark. I vissa fall är det möjligt att i efterhand byta ombud, dock kan SCP Mopedbilsdelar AB ej hållas ansvarigt för kostnader i fall där kund efter hantering av order önskar byta ombud för leverans.  För försändelse som ej uthämtats hos ombud och gått i retur till oss kommer skäliga kostnader (upp till 350 kr) debiteras kund för de extra avgifter det innebär för SCP Mopedbilsdelar AB. Försändelse som inte hämtas ut och gått i retur till oss faller inte under reglerna för Öppet köp. Skulle kund ha missat sista datum för hämtning har vi möjlighet att skicka försändelsen på nytt när denna kommit tillbaka till vårt lager. Faktiska ytterligare leveranskostnader debiteras då kund på kunds bekostnad.


Returer & öppet köp 

Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen rätt till öppet köp i 14 dagar från det att du mottagit varan. För att erhålla ångerrätt ska köparen alltid kontakta oss via e-post för bland annat utvärdering och returinstruktioner så tidigt som möjligt. Vid godkänd retur står köparen för fraktkostnaderna, skicket och att varorna kommer fram. Vi rekommenderar användning av ett spårbart fraktalternativ. Retur ska skickas direkt till instruerad leveransadress, och inte till ombud, om inte annat avtalats. Att inte hämta ut en försändelse hos ombud räknas inte som öppet köp och kommer debiteras köparen enligt ovan eftersom detta medför extra kostnader för oss. Returer som är mottagna av oss utan tidigare kontakt, eller som inte längre omfattas av öppet köp, kommer varken krediteras eller skickas tillbaka till kund. Produkten som returneras ska vara i nyskick och skall vara fabriksåterställd. Om varan eller paketet och emballaget till varan på något sätt är skadat, kommer en kostnad för värdeminskning debiteras kunden. Detta innebär att full återbetalning inte alltid är möjlig. Öppet köp gäller inte för varor eller tjänster som är specialbeställa/specialtillverkade eller framtagna efter en enskild kunds önskemål.  Om köparen beställt en produkt vilken ej kan användas på avsett vis, till exempel då produkten saknar kompatibilitet, godkännes i de flesta fall återköp. Köparen står då för samtliga avgifter, till exempel frakt.  

I de fall kund erhållit någon form av volymrabatt och denne returnerar varor så att det totala antalet hamnar under gränsen för aktuell volymrabatt, förbehåller vi oss rätten att justera summan till aktuellt pris för den aktuella mängden. 


Betalningsvillkor 

I kassan betalar du som kund antingen via Klarna, Swish eller Stripe. Om köparen väljer att betala med Klarna eller Stripe gäller deras villkor för betalning, inklusive hantering av personuppgifter.  Företagskunder kan välja att betala genom faktura. Vid fakturaköp gäller betalningsvillkor på 30 dagar netto. Vid det första köptillfället kan eventuellt en kreditupplysning tas. Om full betalning ej erlagts före fakturans förfallodatum debiteras dröjsmålsränta enligt räntelagen, samt en påminnelseavgift på 60 SEK per tillfälle. Vi förbehåller oss rätten att kräva förskottsbetalning, eller dra tillbaka möjligheten att handla på faktura vid upprepade förseningar eller betalningssvårigheter.  


Reklamationer och transportskador 

Enligt Konsumentköplagen har köpare rätt till reklamation upp till 3 år. Reklamation ska ske snarast möjligt efter att fel eller skada uppmärksammats. Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att produkten är fri från fel. Har köparen mottagit en feltillverkad produkt med ett konstaterat fel åtar vi oss rätten att ersätta köparen för detta. Vi har rätt att i första hand åtgärda felet på aktuell vara, eller ersätta kund med en likvärdig produkt. I detta fall står vi för samtliga hanteringskostnader.  Är detta, oavsett anledning, inte möjligt så ersätts köparen i andra hand med likvida medel i enlighet med gällande köplagstiftning. Observera att vår rätt att ersätta kund med en ny likvärdig vara kvarstår även om kund under reklamationsprocessen köpt en likvärdig vara från tredje part utan vårt godkännande. Vid skadat gods ska skadan anmälas till oss via e-post så att reklamation och ett returärende kan upprättas. Godset får under inga omständigheter returneras, repareras eller på något sätt ändras utan godkännande från oss först. Detta på grund av att dokumentation av godsets skick vid ankomst måste föreligga i samband med vidare reklamation till fraktbolag. Om villkoren inte efterlevs förbehåller vi oss rätten att neka ersättning för skadan.  


Övrigt 

Bilder på produkter ska endast ses som exempel. Vi förbehåller oss rätten att bilderna ej motsvarar den verkliga produkten till utseende, om ej annat anges. Alla produkter som marknadsförs på hemsidan är som huvudregel tillverkade av tredje part, om inte annat anges. Är en produkt märkt som "originaldel", är dock produkten i samtliga fall tillverkad av angivet märke.  Det är köparens ansvar att säkerställa att berörd produkt passar till specifik modell av mopedbil. Vid några som helst oklarheter eller frågor angående kompatibilitet, rekommenderar vi kund att kontakta oss först.  För att förenkla processen att hitta rätt delar har vi tagit fram ett verktyg som filtrerar produkter baserat på registreringsnummer. Även om verktyget är menat att vara så precist som möjligt så finns vissa begränsningar, och det ska primärt ses som ett hjälpmedel och inte en avgörande faktor. Aktuella begränsningar publiceras i anslutning till inmatningsrutan för registreringsnummer. SCP Mopedbilsdelar AB kan inte hållas ansvariga i fall där kund inte tagit aktuella begränsningar i beaktning före användare och slutförande av köp med hjälp av verktyget. Vi förbehåller oss också rätten att ändra och omformulera dessa begränsningar löpande, allt eftersom verktyget utvecklas.   

GDPR-lagen (Integritetspolicy):  

Vi sparar samtliga kunders uppgifter som angivits vid köp. Detta exkluderar betalningsinformation, såsom kortuppgifter, vilket Klarna ansvarar för.  Varför? Syftet med lagring av kunds uppgifter är att kunna: fastställa kundens identitet, leverera försändelser, göra bokföring och att kunna kontakta köparen vid eventuella oklarheter eller dylikt.  Vad sparas? De uppgifter som sparas är kontaktuppgifter, som: adress, telefonnummer, personnummer, e-postadress och namn. Även uppgifter om egendom, såsom lägenhetsnummer och fastighetsbeteckning sparas.  Hur länge? Uppgifterna lagras så länge som de behövs för att uppfylla syftet enligt denna policy. Du har när som helst rätt till att begära ut en kopia på dessa uppgifter via e-post.  Med vem delas uppgifterna? Uppgifterna kan komma att delas med: fraktbolag, betal- och kreditbolag. För att möta lagkrav kan även uppgifterna komma att lämnas ut till myndigheter så som Polismyndigheten, Skatteverket eller andra myndigheter. Dina uppgifter kommer aldrig säljas av oss till tredje part.  Om du har frågor angående hanteringen av dina personuppgifter, är du välkommen att kontakta oss via e-post. 


Genom köp godkänner du dessa villkor. SCP Mopedbilsdelar AB förbehåller sig rätten att när som helst uppdatera eller omformulera dessa villkor.