• Fri frakt över 1999 SEK
  • Frågor? 📱010-330 02 59
Handla som

Vilken mopedbil är bäst?

Publicerad av Redaktion 2023-11-07 05:47
Vilken mopedbil är bäst?

Vilken mopedbil är bäst?


Nu när mopedbilar blivit ett så populärt transportmedel i Sverige, så är det viktigare än någonsin att förstå skillnaderna mellan alla de olika märkerna, så att ni kan göra det bästa köpet av mopedbil - utifrån era egna preferenser. Här kommer en sammanfattning med våra egna åsikter kring de olika märkenas för- och nackdelar. De största aktörerna på denna marknad är Ligier, Aixam, Microcar, Chatenet & Casalini. Varje märker erbjuder olika egenskaper och modeller som tilltalar sittande målgrupper baserat på design, prestanda, komfort, säkerhet och pris.


Ligier har byggt ett starkt rykte i Europa med sina pålitliga och hållbara modeller med det sportiga utseendet som framförallt lockar ungdomar. Idag är Ligier faktiskt Sveriges populäraste mopedbilsmärke. Fördelen med Ligier är att de ofta erbjuder en robust konstruktion och modern teknik i sina fordon och nackdelen kan konsekvent vara ett något högre pris. Ligier föredras ofta av den yngre generationen som värdesätter ett sportigt utseende med modern teknik.


+Sportigt utseende

+God kvalitet & välutrustade mopedbilar

-Å ena sidan ett högt nypris, men har å andra sidan ett högt andrahandsvärde


Letar ni efter reservdelar till er Ligier mopedbil? Här hittar ni de bästa priserna till Ligier mopedbilsdelar!


Aixam utmärker sig med ett brett urval av varianter i olika utrustningspaket och prisklasser. Aixam är Europas populäraste alternativ, sannolikt på grund av deras breda urval av modeller. Deras mopedbilar är kända för att vara ekonomiska när det gäller bränsleförbrukning och underhåll. Dock kan många modeller ha ett enklare utrustningspaket, vilket kan vara en nackdel för de som önskar mer modern teknik. Å andra sidan finns möjligheten vid nyköp att välja precis den nivå av utrustning som passar en själv. Aixam tilltalar framförallt ungdomar och första gången-köpare som söker en budgetvänlig och driftsäker mopedbil.

+Brett urval av modeller

+God kvalitet till bra pris

-Unikt byggda med ett fåtal reservdelar som passar konkurrenternas bilar, vilket kan göra vissa reparationer dyrare


Bra priser och snabba leveranser på mopedbilsdelar till Aixam mopedbilar hittar ni här!


Microcar har traditionellt sett varit populära för sina små och smidiga mopedbilar. Microcars fördelar inkluderar deras kompakta storlek och enkelhet att manövrera, men de kan sakna samma komfortnivå och prestanda som konkurrenterna erbjuder. Microcar ägs nu av Ligier och delar därför många delar med Ligier.

+Prisvärda

+Modern teknik

-Ofta mindre utrustade än sitt större syskon Ligier.


Givetvis har vi även delar til Microcar mopedbilar och det hittar ni här!


Chatenet har positionerat sig som ett märke för de som söker stil och prestanda i sin mopedbil. Med ett mer sportigt utseende och känsla kan Chatenets mopedbilar locka yngre målgrupper som värderar utseende högt. En potentiell nackdel kan vara priset, samt att en mer sportig design kan kompromissa med utrymme och praktiska aspekter.

+Unikt och tilltalande utseende

+Väl utrustade

-Ett mindre etablerat märke på marknaden


Reservdelar till Chatenet mopedbilsmodeller hittar ni hos oss - alltid till vassa priser och mycket snabba leveranser - här!


Casalini erbjuder unika mopedbilar som ofta skiljer sig i design och erbjuder en känsla av exklusivitet. Casalini är en av få som tillverkar karossen i hårt glasfiber. Nackdelarna kan inkludera ett högt pris och att begränsat antal återförsäljare- och servicenätverk. De är idealiska för individer som vill skilja sig från mängden och som är beredda att betala för den distinktionen. På grund av priset tilltalar Casalini oftast en äldre målgrupp.

+Unik design

+Karosseri byggd i glasfiberförstärkt plast

-Mindre antal återförsäljare och auktoriserade serviceverkstäder än många av sina konkurrenter


Reservdelar till Casalini mopedbilar hittar ni hos oss - alltid till grymma priser och snabba leveranser - här!Detta är en sammanfattning av de populäraste mopedbilsmärkena med en redogörelse av våra egna erfarenheter och åsikter kring respektive mopedbilsmärke.