Köpvillkor

Köpvillkor

Hos konsumentverket kan du läsa mer om "Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler".

Leveranstider

Produkterna som listats på hemsidan är i normala fall lagervaror. Dessa produkter har en uppskattad leveranstid på 1-4 arbetsdagar. Om ej lagerförda produkter finns i er beställning, kontaktar vi er snarast möjligt för att ge er en uppskattad leveranstid. Om en beställning innehåller både lagervaror och beställningsvaror, kommer leveranstiden att bli samma som för beställningsvaror

Observera att leveranstiderna endast är uppskattningar och att vi ej ansvarar för fall där försändelser ankommer senare eller tidigare än vad som angivits.

Priser

Priserna som är listade på hemsidan gäller vid direkt betalning. Fraktkostnad tillkommer samtliga beställningar där ordervärdet exklusive fraktkostnad understiger 1999 SEK. Företagskunder kan kontakta oss för att avtala om förmånligare priser på produkterna. SCP Mopedbilsdelar AB utfärdar ej någon återbetalning av rabatt, när kund missat att använda eventuell rabattkod vid köptillfället. Samtliga produkter och tjänster som är listade på hemsidan säljs med moms om 25% på varans pris.

Order

Alla ordrar som genomförs är bindande till köparen. Köparen skall vara minst 18 år. Alternativt ska minderårig ha målsmans tillåtelse. Vid order där både beställningsvaror och lagervaror ingår, kommer produkterna samlas till en och samma försändelse. Det innebär att leveranstiden kommer vara lika med den som angivits för beställningsvaror, om ej annat avtalats. 

Vid returer eller annullering av lagd order gäller returvillkoren. 

Frakt & fraktpriser

Produkter som levereras via PostNord med brev eller via PostNord Paket under 3 kg ansvarar ej vi för vid skada eller utebliven leverans, om ej annat avtalats. I annat fall är SCP Mopedbilsdelar AB försäkrade mot utebliven eller skadad försändelse, och kunden ersätts då med den totala kostnaden för ordern.  

För försändelse som ej uthämtats hos ombud och gått i retur till oss, debiteras köparen 350 SEK för de extra kostnader det innebär för SCP Mopedbilsdelar AB.  

Returer & öppet köp

Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen rätt till öppet köp i 14 dagar från det att du mottagit varan. För att erhålla ångerrätt ska köparen alltid kontakta oss via e-post för bland annat utvärdering och returinstruktioner. Varor som skickas tillbaka till SCP Mopedbilsdelar AB utan godkännande kommer returneras till er. Vid godkänd retur står köparen för fraktkostnaderna enligt Distansavtalslagen. Att inte hämta ut en försändelse hos ombud räknas inte som öppet köp och kommer debiteras köparen enligt ovan. 

Produkten som returneras ska vara i nyskick och skall vara fabriksåterställd. Om varan eller paketet och emballaget till varan på något sätt är skadat, kommer en kostnad för värdeminskning debiteras kunden. Detta innebär att full återbetalning inte alltid är möjlig.

Vid skadat gods ska skadan anmälas till oss via e-post så att ett returärende kan upprättas.

Om köparen beställt en produkt vilken ej kan användas på avsett vis, till exempel då produkten saknar kompatibilitet, godkännes i de flesta fall återköp. Köparen står då för samtliga avgifter, som till exempel frakt. 

Betalningsvillkor

I kassen betalar ni som kund antingen via Klarna, Swish eller Stripe. Om köparen väljer att betala med Klarna eller Stripe gäller deras villkor för betalning, inklusive hantering av personuppgifter.

Företagskunder kan välja att betala genom faktura. Vid fakturaköp gäller betalningsvillkor på 30 dagar netto. Om full betalning ej erlagts före fakturans förfallodatum debiteras dröjsmålsränta enligt räntelagen. 

Reklamationer

Enligt Konsumentköplagen har köpare rätt till reklamation upp till 2 år. Köparen måste kunna bevisa att eventuell skada på produkten fanns redan vid leveranstillfället. Reklamation ska ske snarast möjligt efter att fel eller skada uppmärksammats. 

Övrigt

Bilder på produkter ska endast ses som exempel. Vi förbehåller oss rätten att bilderna ej motsvarar den verkliga produkten till utseende, om ej annat anges.

Det är köparens ansvar att säkerställa att berörd produkt passar till specifik modell av mopedbil. Vid några som helst oklarheter eller frågor angående kompatibilitet, rekommenderar vi er att kontakta oss via e-post.

Alla produkter som marknadsförs på hemsidan är som standard tillverkade av tredje part, om inte annat anges. Är en produkt märkt som "originaldel", är dock produkten i samtliga fall tillverkad av angivit märke.

GDPR-lagen (Integritetspolicy): 

Vi sparar samtliga kunders uppgifter som angivits vid köp. Detta exkluderar betalningsinformation, såsom kortuppgifter, vilket Klarna ansvarar för. 

Varför? Syftet med lagring av kunds uppgifter är att kunna: fastställa kundens identitet, leverera försändelser, göra bokföring och att kunna kontakta köparen vid eventuella oklarheter eller dylikt. 

Vad sparas? De uppgifter som sparas är kontaktuppgifter, som: adress, telefonnummer, personnummer, e-postadress och namn. Även uppgifter om egendom, såsom lägenhetsnummer och fastighetsbeteckning sparas. 

Hur länge? Uppgifterna lagras så länge som de behövs för att uppfylla syftet enligt denna policy. Du har när som helst rätt till att begära ut en kopia på dessa uppgifter via e-post. 

Med vem delas uppgifterna? Uppgifterna kan komma att delas med: fraktbolag, betal- och kreditbolag. För att möta lagkrav kan även uppgifterna komma att lämnas ut till myndigheter så som Polismyndigheten, Skatteverket eller andra myndigheter. Dina uppgifter kommer aldrig säljas av oss till tredje part. 

Om du har frågor angående hanteringen av dina personuppgifter, är du välkommen att kontakta oss via e-post.

Genom köp godkänner du dessa villkor.

SCP Mopedbilsdelar AB förbehåller sig rätten att när som helst uppdatera eller omformulera dessa villkor.