Bilvård och Bilvårdssortiment

För många av oss är bilen inte bara ett transportmedel. Den är också en förlängning av vår personlighet, ett uttryck för frihet och i många fall till och med en statussymbol. Precis som vi tar hand om oss själva, våra hem och andra ägodelar, bör vi också ta hand om vår bil. Här kommer vi att titta närmare på vikten av bilvård och de produkter som finns i ett typiskt bilvårdssortiment.

Fakta kring bilvård


1. Livslängd och Andrahandsvärde: Regelbunden bilvård kan öka din bils livslängd. Genom att skydda lacken, rengöra inredningen och upprätthålla motorns skick kan du också behålla ett högre andrahandsvärde.


2. Skydd mot elementen: UV-strålar, salt, snö, regn och andra miljöfaktorer kan påverka bilens yta och inre. Med rätt produkter kan du skydda din bil mot dessa skadliga effekter.


3. Säkerhet: En ren och välunderhållen bil är inte bara estetiskt tilltalande. Rena rutor och speglar ger bättre sikt, medan rena bromsar och däck säkerställer optimal prestanda.


Vad ingår i ett bilvårdssortiment?


1. Tvätt- och rengöringsprodukter: Detta inkluderar allt från bilshampo till fälgrengörare och avfettnigar.

2. Vax och lackskydd: För att ge din bil den där extra glansen och samtidigt skydda den mot elementen.

3. Interiörprodukter: Rengöringsmedel för inredning, läderbehandling, fönsterputs och luftfräschare.

4. Däck- och fälgprodukter: För att hålla däcken fräscha och fälgarna glänsande.

5. Motor och mekaniska produkter: Som olja, kylarvätska och bromsvätska.

6. Verktyg och tillbehör: Mikrofiberdukar, borstar, tvättsvampar och annat som underlättar bilvården.

Bilvård kan verka som en bagatell för vissa, men för bilägare som värdesätter deras investering, är det en nödvändighet. Genom att investera i ett kvalitativt bilvårdssortiment kan du hålla din bil i toppskick, vilket både förlänger dess livslängd och höjer dess värde på andrahandsmarknaden.

Hos oss hittar du ett utbud från Gör det med RWs sortiment där bland annat avfettningar, schampon, detailers, interiörrengöring och diverse verktyg finns.

Du hittar vårat bilvårdssortiment från gör det med RW här: https://smallcarparts.se/tillbehor/bilvard