• Fri frakt över 1999 SEK
  • Frågor? 📱010-330 02 59
Handla som

Släcka servicelampa på Ligier och Microcar

Publicerad av 2023-06-27 04:45 Redaktion
Släcka servicelampa på Ligier och Microcar

Släcka servicelampan på modeller från Ligier och Microcar

Det kan vara en bra idé att serva din mopedbil själv istället för att lämna in den på märkesverkstad. Inte minst sparar du pengar, men du får även mer kontroll över vilka arbeten du vill göra. I denna artikel guidar vi dig genom processen för att få bort "skiftnyckeln" från instrumentbrädan efter att du gjort en service, vilket inte alltid är så självklart. Denna guiden fungerar för modeller från Ligier och Microcar tillverkade efter omkring 2008. Det ska fungera för följande modeller:

Ligier X-Too (endast testat för modeller med instrumentbräda ovanför ratten), IXO, JS50, JS50L, JS60 osv. 

Microcar M.GO (samt Dué-modeller)

Så här gör du: 

1. Sätt dig i förarsätet och stäng dörren.

2. Slå på tändningen med nyckeln (sista läget innan start-läget), och slå sedan av den igen.

3. Öppna dörren, men sitt kvar i bilen.

4. Under tiden den vänstra knappen vid hastighetsmätaren hålls nedtryckt, slå på tändningen och släpp därefter knappen under tiden tändningen är på. Stäng av och sätt på tändningen igen och lampan ska vara släckt. Skulle det inte fungera på första försöket, så testa igen. Ibland räcker det med lite dålig timing för att processen inte ska fungera.

OBS! Det är aldrig en bra idé att släcka servicelampan utan att ha gjort service enligt de intervallen som rekommenderas. Utöver snabbare slitage på motorns komponenter och att risken för olika haverier ökar, så kommer motorn även att gå sämre på sikt. Det kan leda till högre förbrukning och andra problem som kommer kosta mycket mer än vad en service kommer göra. Har du inte redan servat fordonet hittar du rätt delar (till riktigt bra priser) här:

Ligier serviceprodukter

Microcar serviceprodukter